C és R Közlekedésépítő Kft | 8000 Székesfehérvár, Csucskai utca 4.

Saját célú vágányok

Vállaljuk saját célú vágányok teljes körű felügyeletét, fenntartását, engedélyezéssel kapcsolatos ügyek elintézését. Teljeskörűen elvégezzük iparvágányok bontását (vágánybontás), bontási tervek elkészítését, engedélyeztetés lebonyolítását. Adott feladatra többféle megvalósítási lehetőséget tudunk ajánlani, költség és idő függvényében.

Országszerte több saját célú vágány építése és felújítása fűződik a C és R Közlekedésépítő Kft. nevéhez.

Saját célú vágányok használatbavételi engedélyeztetése

Mivel cégünk foglalkozik vasúti pálya kivitelezésével, ezért vállaljuk a saját célú vágányok használatbavételi engedélyeztetését is. Ez az eljárás igen szövevényes és hosszúnak tűnik hozzáértés és rálátás nélkül, ezt a terhet szeretnénk levenni Megrendelőink válláról, mivel ebben több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk.

Mit tudunk a saját célú vágányok használatbavételi engedélyeztetésről?

Az engedély megadása nagyon sok feltételhez van kötve. A hatóság az engedélyt határozatlan és határozott időre adja meg (határozott időnél 10 év szokott lenni az időtartam). Fontos tudni azt is, hogy az iparvágányokat csak a használatbavételi engedélyeztetés után lehet használatba venni, viszont az engedély nem csupán a vasútvonal teljes hosszára adható ki, hanem egy szakaszára is.

Mindent, ami a saját célú vágányok használatbavételi engedélyeztetéséhez szükséges, nyugodtan bízza ránk. Az összes információ birtokában lesz, így például, hogy milyen dokumentumok szükségesek maradéktalanul az engedély megszerzéséhez. Segítünk Önnek abban, hogy mit kell tartalmaznia a kérelemnek, amit be kell nyújtani a vasúti hatóságnak.

Mit kell tartalmaznia a kérelemnek?

  • Képviselő neve és címe, esetlegesen az elektronikus levelezési címet is tartalmazhatja
  • Az építmény megnevezése
  • Az építési engedélyt, és kezdeti dátumát is (az esetleges változásokat tartalmazó határozatok)
  • A befejezés időpontját
  • A saját célú vágány használatbavételének tervezett időpontját
  • Vagyonkezelő megnevezését, címét
  • Eljárásban érdekeltek jegyzékét

Ezeken az adatokon kívül további dokumentumok benyújtására is szükség van: ilyen például a műszaki terv, forgalomtechnikai terv, próbaüzemi naplók, és az ideiglenes használatbavételi határozat.