C és R Közlekedésépítő Kft | 8000 Székesfehérvár, Csucskai utca 4.

Beton, térkő burkolat

Cégünk vállalja közlekedési,- mezőgazdasági,- kerékpár,- és gyalogos utak burkolatának tervezését és kivitelezését, a bontással járó törmelékek eltakarítását és elhordását, valamint térkő burkolat készítését teraszon, járdákon, kocsibejárókon, udvarokon, köztereken és parkolókban.

Igény szerint a vízelvezetést, csatornázást is elkészítjük, és szeretnénk felhívni a figyelmét ennek fontosságára, hiszen a víz egy professzionálisan kivitelezett beton- és térkő burkolatot is könnyen tönkre tehet. Ha nem alakítunk ki vízelvezetést, vagy csapadékcsatornát, akkor a későbbiekben hatalmas és visszafordíthatatlan károkat okozhat a burkolatban.

Betonburkolat kialakítása

Nagyon fontos, hogy a betonburkolat építése előtt tudjuk azt, hogy milyen célra használják majd a lefedett részt, mivel más vastagságú beton szükséges egy járda építéséhez, mint egy közlekedési útvonaléhoz.

Mi minden esetben figyelembe vesszük a terhelés nagyságát, és ehhez mérten megfelelő vastagságú és szilárdságú betonburkolatot fogunk alkalmazni. Ha a nagy terhelésnek kitett felület megköveteli, akkor monolit betonnal fedjük azt be, gondoskodva az annak megfelelő mértékű és elosztású dilatációs hézagok kialakításáról.

Hő hatására a beton tágul, ennek következtében a burkolaton a deformálódás jeleit tapasztalhatjuk a legtöbb esetben, ami veszélyessé teszi a rajta történő közlekedés bármely formáját, legyen az gyalogosan, vagy járművel történő. Ezért a dilatációs módszerrel való kezeléssel megelőzhető ez a probléma.

Továbbá készítünk vízzáró, kémiai hatásoknak ellenálló, hőálló és fagyálló betonburkolatokat is .

Térkő burkolat

Mint ahogy a betonnal való burkolásnál, úgy az adott helynek a térkővel való fedését is a maga szabályrendszere szerint kell véghezvinni. A megfelelő szakképzettség, tudás és tervezés a kulcs a kiváló, igényes és esztétikus térkő burkolathoz.

Elsősorban meg kell vizsgálni a hely talajviszonyait, a talaj megfelelő tömörítésére – vibrohenger, vibrolap – elegendő időt és energiát kell szánni. Erre kerül egy réteg zúzalék ágyazat, majd ezt követi a legfelső réteg, ami maga a térkő burkolat.